Tragovi Crni vrh misli na mlade

U holu OŠ „Gazi-Ferhad beg“ u Jablanici održana je dvadeseta jubilarna sjednica UG „Tragovi – Crni vrh“ na kojoj sedamnaest studenata dobilo je novčanu pomoć u iznosu od stotinu konvertibilnih maraka. Ovu praksu Udruženje „Tragovi – Crni vrh“ praktikuje već treću godinu i do sada je četrdeset studenata dobilo ovu nočanu pomoć.

Ovogodišnji dobitnici su Mensura Sejdić, Almedin Alispahić, Edin Sejdić, Salih Bašić, Adela Bahtić, Nedžida Rošić, Sabina Bešo, Almir Sejdić,Esmera Halilović, Delva Spahić, Nadira Plančić, Hedija Bahtić, Edina Torić, Ibro Džanić, Ernes Begunić, Merzudin Dugalić i Adnan Softić.

Ovo je više moralna nego novčana pomoć jer mi studenti znamo da neko iz naših mjesnih zajednica misli na nas studente u našem daljnjem razvoju i našem daljnjem školovanju. Riječi su jednog od dobitnika, Saliha Bašića, studenta četvrte godine njemačkog jezika i književnosti. U ime roditelja zahvalio se Ahmet Bešo, otac Sabine, koja u Tuzli studira bosanski jezik.

Meni kao roditelju ova pomoć mnogo znači u ovim teškim vremenima. Ono što me raduje da ljudi koji su uspjeli u životu da nisu zaboravili svoj kraj i da ne smiju ga zaboraviti. Rekao je Bešo.

Tešanjski književnik Kemal Ljevaković je za pet studenata završne godine, Adelu Bahtić, Adnana Softića, Edinu Torić, Mensuru Sejdić i Saliha Bašića uručio je svoje dvije knjige „Siddik“ i „Od Trebića do Trepča“.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *