Studijska posjeta Tešnju

U okviru realizacije projekta Podrška lokalnom i regionalnom ekonomskom razvoju (LRWF) njemačka vladina organizacija GIZ organizovala je studijsku posjetu općini Tešanj za predstavnike jedinica lokalne samouprave BiH. Općinu Tešanj posjetili su predstavnici općina Žepče, Kakanj, Ilidža, Vogošća, Ilijaš, Petrovo, Gračanica, Mrkonjić Grad, Modriča, Gradiška, Kozarska Dubica i Srbac.

 Tokom ove posjete, Općinski načelnik Fuad Šišić i saradnik za informatiku Edin Jašarević prezentovali su kako funkcionišu implementirani servisi za ubrzanu komunikaciju (E-Uprava) i reformisani sistemi pružanja usluga, kao primjer dobre prakse, saradnje i odnosa administracije općine Tešanj prema njenim građanima i poslovnim subjektima.

Cilj studijske posjete je upoznavanje sa najboljim praksama u lokalnom ekonomskom razvoju koje postoje u općinama sa kojima je GIZ uspostavio saradnju, a posebno podrške razvoju preduzetništva i unapređenju efikasnosti općinske administracije i lokalne uprave.

Projekat Podrška lokalnom i regionalnom ekonomskom razvoju (LRWF) se realizuje u ime Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ-a) u BiH od 2008. godine.

O Press Opcine