Predstavnici Vlade ZDK na obilježavanju Dana Općine Olovo

Predstavnici Vlade ZDK na obilježavanju Dana Općine Olovo

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Olova, u ime Vlade Zeničko- dobojskog kantona, prisustvovali su ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoline Raif Seferović i ministar MUP-a Rifat Delić. Pored izlaganja općinskog načelnika Alije Hadžiabdića o urađenim projektima na području olovske općine, na sjednici je saopćena odluka Općinskog vijeća o dodjeli priznanja, te su učenice olovke škole izvele prigodan kulturno- umjetnički program.

U ime premijera Fikreta Plevljaka i njegovih ministara u Vladi ZDK, čestitku u povodu Dana Općine Olovo uputio je ministar Raif Seferović

– Želim vam čestitati Dan Općine, želim svim vjernicima Muslimanima- Bošnjacima poželjeti sve najbolje u povodu ramazanskog Bajrama. Drago mi je čuti o pozitivnim pomacima u otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju, stabilizaciji privrednih tokova u Olovu i osposobljavanju putne i vodovodne infrastrukture. To sve doprinosi razvijanju ovoga kraja kako bi omladina mogla ostvariti svoje ambicije i ostati ovdje u ostvarivanju boljeg života. Još jednom koristim priliku da vam, u ime Premijera i Vlade ZDK uputim iskrene čestitke za Dan Općine Olovo, istakao je ministar Seferović na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Olovo.

 

 

Pres služba ZDK

O Tesanj Net