FOTO: Turnir u ragbiju

U predivnom ambijentu na stadionu NK TOŠK odigran je turnir u ragbiju “7” i pokazalo se da će ragbi imati svoje poklonike i na tribinama. Publika je bila osmi igrač TRK-a i nosila ga do prvog mjesta uz izuzetno zalaganje igrača koji su doslovce ostavili i srce i posljednji atom snage na terenu. U prvom susretu Gladijatori iz Dervente savladali su Vitez 5:0 i tako sebi obezbjedili finalni susret. TRK je u drugom meču savladao mlade Wariorse 25:0 i pokazao da će biti zanimljiv finalni ogled s komšijama iz susjednog entiteta.
Vitez je bio bolji od Wariorsa i rezultatom 15:0 obezbjedio treće mjesto na turniru. A onda u finalu infarkt utakmica s konstantnim rezultatskim preokretima i produžetci do zlatnog skora i prvog tešanjskog trijumfa i nagovještaja da bosanski ragbi dobija još jednog člana u svojoj porodici. Rezultat 20:15 za TRK !!!
JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA SVIM UČESNICIMA OVOG IZUZETNO ZANIMLJIVOG TURNIRA !!!
I ono najvažnije naša djeca do 15 godina osvjetlala su obraz kluba i pokazala da tešanjski ragbi ima budućnost. Iako su izgubili od svojih vršnjaka iz Nemile pokazali su izuzetnu borbenost i želju za igrom.
HVALA I NJIMA !!!

(RK TRK-Tešanj)

O Emin Mahmutefendic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *