Odluke Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa 87. sjednice

Odluke Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa 87. sjednice

Na današnjem nastavku 87. sjednice Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Informaciju o opravdanosti osnivanja Javnog servisa Kantonalna radio-televizija. U Informaciji o Kantonalnoj RTV dati su modaliteti i mogućnosti osnivanja kantonalne TV . Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada je prihvatila kandidate Azru Čakramu i Kemala Mujkanovića za članove Odbora za reviziju privrednog društva „Natron“ d.d. Maglaj. Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odobreno je 17.530 KM za devet  proizvođača voća sa područja Kantona kao poticaj za zasnivanje novih zasada visokostablašica te 24.215 KM poticaja za četiri firme koje otkupljuju jagodičasto voće. Potom, šest proizvođača maline sa područja Kantona dobilo je poticaje za zasnivanje zasada maline, kupine i borovnice u ukupnom iznosu od 2.970 KM, a 30.000 KM dobile su dvije firme kao poticaj za otkup i zamrzavanje jagodičastog voća. Otkupljivaču voća i povrća OZ „Ide-al“ Visoko u iste svrhe isplaćeno je 9.696 KM, a 27.096 KM ukupno dobilo je 20 poljoprivrednika za nabavku plastenika/ staklenika.

U vezi sa Zaključkom Skupštine „Šumsko-privrednog društva ZDK d.o.o. Zavidovići o angažovanju finansijske policije Vlada Kantona naložila je Skupštini i Nadzornom odboru ŠPD-a da uputi zahtjev Finansijskoj policiji Federacije BiH za preispitivanje poslovanja od 2004. do danas kao i zahtjev federalnoj i kantonalnoj šumarskoj inspekciji da provedu nadzor i sačine izvještaj o rezultatima kontrole.

Na kraju, na prijedlog Ministarstva zdravstva, prihvaćen je Izvještaj o epidemiološkoj situaciji na području Zeničko-dobojskog kantona. U Izvještaju je navedeno da je u prvih šest mjeseci ove godine registrovano 50 odsto manje infektivnih oboljenja, a i pored slabog odziva građana na vakcinaciju, nije bilo epidemije gripe . Ovaj Izvještaj uputit će se u skupštinsku proceduru.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *