Ministar Bošnjak primio članove Udruženja doktora veterinarske medicine ZDK

Ministar Bošnjak  primio članove Udruženja doktora veterinarske medicine ZDK

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona Bojan Bošnjak primio je jučer predsjednika i članove Udruženja doktora veterinarske medicine Zeničko-dobojskog kantona: Kenana Bektaša, Ermina Tabaka i Abdulaha Imamovića s kojima je razgovarao o aktuelnim problemima u veterinarstvu na području Kantona. Najviše govora bilo je o položaju, statusu  i teškoj situaciji u kojoj rade Veterinarske stanice Zeničko-dobojskog kantona, zatim o slabljenju stočnog fonda i dinamici isplata resornog Ministarstva za urađene poslove preventive i dijagnostike.

Presjednik Udruženja  Kenan Bektaš takođe je upoznao  ministra Bošnjaka sa problemom pasa lutalica na  području svih općina Kantona, a članovi udruženja dali su svoje prijedloge i sugestije ministru za sistemsko rješavanje problema pasa lutalica, počevši od općine Zenica gde je taj problem i najizraženiji.

Ministar Bošnjak složio se sa konstatacijom da je problem pasa lutalica prioritet u rješavanju, ali da se on mora rješavati sistemski te da se moraju ukloniti određene negativne pojave evidentne u posljednje vrijeme, a koje su vezane za načine uklanjanja pasa sa ulica gradova Zeničko-dobojskog kantona.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *