Ministri Halimić i Mašić u Tešnju

Ove sedmice Općinu Tešanj su posjetila dva Federalna ministra – Sanjin Halimić, Ministar razvoja, poduzetništva i obrta i Damir Mašić, Ministar obrazovanja i nauke. Ministre je primio Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima za određene oblasti. Tokom obje posjete  razgovarano je o projektima u 2012. godini koje su vodila ministarstva.
Na sastanku sa Ministrom Halimićem, koji je došao u društvu direktora Fondacije za održivi razvoj ODRAZ Safeta Dauta i savjetnika Amira Hadžića, razgovarano je o javnim pozivima Federalnog ministarstva i Fondacije ODRAZ, tačnije o kreditnim i grant sredstvima na koje bi Općina Tešanj mogla aplicirati u narednom periodu.
Tokom sastanka sa Ministrom Mašićem, koji je bio u društvu zastupnika u Federalnom parlamentu Senada Subašića, Općinski načelnik je naglasio potrebe koje imamo u području obrazovne infrastrukture – obnova stolarije i krovova na većini škola na području općine Tešanj, zatim gradnju sportskih sala u Jablanici, Miljanovcima, Kaloševoću i Trepču.
Ministri Halimić i Mašić su obećali podršku Općini Tešanj u skladu sa mogućnostima.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *