Svečana manifestacija u Mješovitoj srednjoj školi Tešanj povodom dodjele certifikata za kompaniju „Fad-Prevent“d.o.o Jelah

GEDSC DIGITAL CAMERA

U školskom amfiteatru 24. decembra upriličena je svečana manifestacija povodom dodjele certifikata kandidatima koji su uspješno završili 13. ciklus edukacije za CNC operatera. Ovaj projekat idealan je primjer uspješne saradnje Mješovite srednje škole Agencije za razvoj općine Tešanj i lokalne privrede. Naša škola nastoji ići u korak s vremenom i odgovoriti zahtjevima tržišta rada i novodolazećih tehnologija. Direktor se na početku manifestacije obratio prisutnima i rekao nešto više o ciljevima i potrebama projekta. O projektu i njegovom značaju govorili su i savjetnik općinskog načelnika, gosp. Ismar Alagić, predstavnik Agencije za razvoj općine Tešanj- TRA gosp.Muhamed Džihić, sekretar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE – DO kantona i predstavnik USAID-a
U najsvečanijem trenutku manifestacije direktor Muharem Saračević uručio je certifikate kandidatima, a potom se prisutnima obratio predstavnik Kompanije „FAD – Prevent“ d.o.o Jelah. Pomenuta Kompanija imala je važnu ulogu u projektu jer je izrazila potrebu za zapošljavanje novog kadra i prekvalifikacijom postojećeg, time je našim certificiranim kandidatima omogućila radna mjesta i sigurnu egzistenciju.
Prisutnim gostima učenici dramske sekcije naše škole predstavili su važnost projekta kroz igrokaz zabavnog karaktera, na njima svojstven način, a učenica Merima Ogrić počastila ih je prelijepom pjesmom.
Po završetku manifestacije gosti su obišli multimedijalni kabinet, a potom je druženje nastavljeno u ugodnoj atmosferi restorana „Ukus“.
„JEDINO ČOVJEKA KOJI JE NAUČIO UČITI,
MOŽEMO SMATRATI OBRAZOVANIM“

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *