TEŠANJSKI LOVCI OSTALI VJERNI SVOJIM TRADICIJAMA

pic 1

Njegujući tradicije kojima u poslijeratnom periodu pridaju posebne važnosti, lovci LD „Kiseljak“ Tešanj su dana 12.05.2013 god. na Crnom vrhu (Predvojnička) organizovali tradiocionalno takmičenje u gađanju glinenih golubova na kojem su učestvovali lovci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nesebični doprinos organizaciji lično, dao je i sam načelnik općine gosp. Suad Huskić koji je zvanično primio delegaciju lovaca iz mnogih LD i upoznao ih sa ukupnim stanjem na općini Tešanj. U svome osvrtu na situaciju, pohvalno se izrazio o ukupnom stanju lovstva na općini i doprinosu koji čine lovci LD „Kiseljak“ Tešanj na njegovom unapređenju kroz razne vrste aktivnosti. Svoju punu podršku dao je i predanom radu UO lovačkog društva „Kiseljak“ Tešanj na čelu sa predsjednikom Muhidinom Handžićem kao garantu za daljnje unapređenje lovstva na općini Tešanj.

Nakon uspješno obavljenog gađanja učesnicima su dodijeljene slijedeće sazlužene nagrade:

EKIPNO:
I mjesto ekipa iz Kraševa
II mjesto ekipa KD „Srndać“ Gračanica
III mjesto ekipa Tešanjke

SENIORI:
I mjesto Zekić Midhat iz Gračanice
II mjesto Brković Irfan iz Pousorja – Miljanovci
III mjesto Mujkanović Edis iz Pousorja – Miljanovci

VETERANI:
I mjesto Omerašević Mevludin Maglaj
II mjesto Ajanović Derviš „Dedo“ Jelah
III mjesto Ramić Jasmin Tešanjka

PODMLADAK:
Galijašević Kenan Raduša
Kerić Robert Tešanjka
Kovačević Toni Tuzla

Ukusnim vojničkim grahom i pečenjem, učesnici tradicionalnog gađanja veselo su ispratili još jedan dan na prekrasnoj šumskoj krčevini Crnoga vrha. Nije bilo pozdrava „Do godine“ jer će se druženja nastaviti i tokom lova u ovoj godini kada će mnogi od lovaca biti i domaćini i gosti nekima od učesnika.

Mustafa Mućo Bešlagić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *