Nabavka vatrogasnih vozila

Danas je u Kabinetu Načelnika upriličeno potpisivanje dva ugovora za nabavku vatrogasnih vozila.  Prvi ugovor se odnosi na nabavku vatrogasnog vozila u vrijedosti od oko 145.000,00 KM koje je nabavila općina Tešanj iz sredstava Fonda za vatrogastvo. Ugovor su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i direktor firme FIRING Visoko, Smajlović Nedžad.

Drugim ugovorom koji je potpisan između Općinskog načelnika i direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko – dobojskog kantona Seadom Džanovićem, preuzeto je vozilo na korištenje za vatrogasno djelovanje ali i za brže intervencije na magistralnim, regionalnim i lokalnim cestama. Vrijednost ove investicije je 122.000,00 KM. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Hasan Ćeman, predstavnik Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj.

To su sredstva koja se prikupljaju na osnovu obaveza koje imaju poslovni subjekti na ovim prostorima. Želimo da pokažemo da smo ova sredstva namjenski utrošili, te da opravdamo smisao i potrebu Fonda za vatrogastvo. Ovom nabavkom ćemo osnažiti i osposobiti lakši rad Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *