Dodjeljena kolica osobama s invaliditetom

Danas je ispred Vatrogasnog doma Tešanj, s početkom u 11,00 sati izvršena dodjela kolica osobama s invaliditetom. Riječ je o donaciji koja je uspješno realizirana između Općine Tešanj i glavnog donatora Fuada Bužimkića iz Bosanske Krupe. Najveća zasluga za realizaciju ove aktivnosti pored gospodina Bužimkića, pripada i gospodinu Edisu Ramiću. Dodjeli su prisustvovali Općinski načelnik Suad Huskić, pomoćnik općinskog načelnika  Nerminka Handžić i pripadnici Vatrogasnog doma Tešanj.



Drago mi je da smo uspjeli ostvariti saradnju koja će biti od pomoći građanima. Nadam se da smo izabrali prave osobe te da će vam ovaj vid pomoći bar malo olakšati svakodnevnicu, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.



Ukupno 27 invalidskih kolica dodijeljeno je Rizvanović Muhamedu, Alić Edisi, Alić Almedini, Sadiković Nerminu, Hafizović Sedadu, Hafizović Adnanu, Meškić Halilu, Pejić Ljubiši, Žižo Nerminu, Solo Hasanu, Glavaš Nikoli, Travančić Ademu, Šaranović Adisi, Općoj bolnici Tešanj te Domu zdravlja Tešanj.



Prijevoz kolica je koštao 15 000,00 švedskih kruna, a ukupna vrijednost invalidskih kolica iznosi oko 150 000 EURA. Najveći iznos za prijevoz su donirali radnici fabrike AUTOADAPT i prijatelji Fuada Bužimkića koji su nesebično pomogli da se ova donacija realizuje i dovede do samog završetka i uručivanja onima kojima su ova pomagala najpotrebnija.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *