Delegacija BIGMEV iz Turske posjetila općinu Tešanj

U subotu, 27.07.2013. godine Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima primio je delegaciju  iz Turske, na čelu sa Erolom Cetinkaya, generalnim direktorom Centra za razvoj odnosa sa BiH – BIGMEV. BIGMEV su osnovali turski i bosanski biznismeni, akademski radnici, državni službenici i ostali stručnjaci, a osnovna mu je funkcija jačanje odnosa između dvije zemlje.

Na samom početku, Općinski načelnik je upoznao goste sa rezultatima lokalne zajednice i poslovnim subjektima, te poslovnim zonama i pogodnostima koje općina Tešanj nudi za investitore. Cilj posjete je razgovor o mogućoj saradnji sa poslovnim ljudima iz Turske i upoznavanje sa međusobnim projektima.

Ovo je dobra prilika da naše privrednike spojimo sa BIGMEV-om, da se međusobno upoznaju jer BIGMEV kao jedan od ciljeva ima povećanje izvoza BiH za Tursku, i povećanje investicija u BiH, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Investitor se mora osjećati sigurno, on mora imati jedan primjer uspjeha ukoliko želite da ga zadržite. Vaš grad je uspio u tome, imate dobre primjere, imate podršku od Općine. Investitori se boje da će im uprava postavljati neke uslove i procedure koje će ih kočiti, a ovdje nije taj slučaj. Već imamo dokaz za to jer različiti brendovi iz Evrope i okoline dolaze kod vas. Ono što ćemo mi uraditi je da ćemo na najbolji način predstaviti potencijale grada Tešnja u Republici Turskoj, kazao je  Erol Cetinkaya.

Nakon prijema kod Općinkog načelnika, delegacija BIGMEV je obišla i tri poslovna subjekta (AS GROUP, MADI i POBJEDA) te je upriličen susret sa privrednicima koji su svrstani u  kategoriju 100 najvećih i najuspješnijih  prema izboru Poslovnih novina.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *