Završena 10 penzionerska Grahijada

Senad-Durkalic

Više od 2000 penzionera iz tridesetak općinskih udruženja, sa prostora F i RS BiH uživalo je danas u pravom penzionerskom druženju, akšamlučenju i sevdisanju.

Na početku prisutne je pozdravio i Grahijadu otvorio predsjednik udruženja penzionera Tešanj Ismet Dizdarević obećavši susrete i iduće godine. U muzičkom dijelu penzionere su zabavljali Ramo Džanić, Amir Cerovac,Hamza Rahmanović, a voditeljski posao uz poneku sevdalinku odradio je Senči Durkalić.

Po jednu pjesmu su otpjevale sevdalije iz Begova Hana Musto Mevčić i njegove kolege iz Gradačca i Gračanice, kao i gošća iz Mostara. Medijski promotori su bili SMART TV I Antena Radio.

Generalni pokrovitelj Općina Tešanj i mnogi sponzori pomogli su manifestaciju(Hifa,Madi,Disko Metro…), a za sve prisutne vojnički grah je opet pripremio vrhunski kuhar Senad Delić sa svojom ekipom. Slike govore za sebe pa nije potreban komentar, ali je značajno napomenuti da je medju gostima bilo i onih koji su doputovali iz Amerike, Holandije, Belgije i drugih država da provedu ugodne trenutke sa starim poznanicima.

Ćazim Šantić je iz Mostara i oduševljen je dočekom kao i Ismet Silajdžić, Tešnjak koji 40 godina živi u Donjem Vakufu.Slike govore same za sebe i nije im potreban nikakav komentar.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *