Ugovori za Najbolje poslovne ideje mladih

Danas je u Sali Općinskog vijeća potpisano sedam ugovora za Najbolje poslovne ideje mladih, koje su nakon provedene procedure javnog poziva ocijenjene uspješnim. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i mladi sa najuspješnijim poslovnim planovima – Amela Mrkonjić – Kulovac, Merima Hadžimehić, Edin Alispahić, Elvir Đulić, Ajdin Čaušević, Medisa Plančić i Mursel Sinanović.

Potpisivanju Ugovora je prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Fuad Šišić, predsjednik Komisije koja je ocjenjivala Biznis planove Smajl Ramović, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj Mensur Krdžalić, kao i predstavnici Općine Tešanj.

Ovo je treća godina da na ovaj način pomažemo mladim ljudima da svoje ideje pretoče u biznis. Za tri godine potpisano je 16 ugovora i zaposlena su 23 mlada čovjeka. Općina Tešanj će i u narednim godinama podržavati mlade ljude i njihove ideje, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Na raspisani Javni poziv ukupno je pristiglo 15 prijava, a Komisija je sedam biznis planova ocijenila uspješnim. Za ovu namjenu u Budžetu je izdvojeno 48 900 KM.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *