Popis stanovništva u Tešnju

Nakon što je izvršena obuka i raspored popisivača i općinskih instruktora po popisnim krugovima, u subotu 28.09.2013. godine izvršena je podjela popisnog materijala, ovlaštenja i akreditacija, čime je sve spremno za predstojeći Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Tešanj i cijele BiH.


Početkom juna mjeseca, nakon imenovanja Popisne komisije općine Tešanj, započete su pripreme kako u pogledu izbora i obuke instruktora i popisivača tako i u stvaranju neophodnih tehničkih preduslova (korištene 2 općinske sale, 6 učionica osnovnih škola i 25 kancelarija mjesnih zajednica).


Imenovano je 200 popisivača i 30 općinskih instruktora (etnička struktura je zadovoljena) koji će od jutra do naveče, i vikendom, metodom intervjua vršiti popis sa bar jednom punoljetnom osobom koja može dati podatke za svo domaćinstvo.


Ovim pozivamo naše građane da prime popisivače, daju potrebne podatke a u slučaju odsustva da zakažu ponovni dolazak popisivača, putem telefona koji će biti na ostavljenoj obavijesti.

Svim prisutnima se prigodnim riječima obratili i zaželjeli uspjeh u daljem radu Predsjedavajući Općinskog vijeća Fuad Šišić i Predsjednik popisne komisije Hamzalija Hojkurić.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *