Obilježeni Međunarodni dan djece i starijih osoba

Međunarodni dan djece i starijih osoba

Međunarodni dan djece i starijih osoba

I ove godine, kao i prethodnih, Općinska organizacija SDPBiH Tešanj je na skroman način obilježila 1. oktobar Međunarodni dan starijih osoba i 3. oktobar Međunarodni dan djece.

Nosioci aktivnosti su bili Forum mladih i Forum seniora OOSDPBiH Tešanj.

Proteklog vikenda, u cilju realizacije obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, delegacija u sastavu Irnela Čolić-predsjednica Foruma mladih, Sejdo Kadušić-predsjednik Foruma seniora, te Emina Mehinović i Idham Kruško članovi Izvršnog odbora Foruma mladih, posjetili su osamdestpetogodišnjeg Ibru Hadžalića iz Tešnja.

Ibro živi sam i veoma je slabog zdravstvenog stanja, ali to nije ubilo optimizam našeg Ibre, već naprotiv iz posjete su i mladi FOM-ovci izvukli pouku da u životu nikada ne treba posustajati.

Isti dan delegacija, predvođena Irnelom Čolić, Miralemom Starčevićem-vijećnikom SDP-a u OV Tešanj, Ines Čolić i Muhamed Hujdur aktivistima Foruma mladih, posjetila je četiri porodice sa djecom sa posebnim potrebama, koje žive na području Mjesne zajednice Piljužići.

Razgovaralo se o poteškoćama s kojima se ova djeca susreću u svom svakodnevnom životu, ali se kroz posjetu jasno iskristaliziralo da te poteškoće nisu uspjele izbrisati osmijehe sa lica ove djece, koja su svojim entuzijazmom ostavile jak utisak na sve prisutne.

Delegacija je istakla da će i dalje djelovati u pravcu kojim se obezbjeđuje kvalitetniji život djece i omladine  sa posebnim potrebama, te da će i dalje insistirati na gradnji Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama na području općine Tešanj.

Forum mladih će nastaviti sa ovim i sličnim aktivnostima, a ujedno pozivamo i sve druge ljude dobre volje da nam se pridruže.

 

Međunarodni dan djece i starijih osoba
2
3
Picture 003

 

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *