Trebaju prestati kritikovati oni što su dugi niz godina upropaštavali i društvo i privredu, u cilju vlastitog profitiranja

Predsjedništvo OOSDPBiH Tešanj

Predsjedništvo OOSDPBiH Tešanj

U ponedjeljak, 21. oktobra ove godine, održana je 50. sjednica Predsjedništva Općinske organizacije SDPBiH Tešanj.

Sjednici su prisustvovali i ministri u Vladi ZDK na čelu sa Premijerom, Predsjednik KOSDPBiHZDK, te drugi izabrani dužnosnici svih nivoa vlasti.

Sjednicom je rukovodio predsjednik OOSDPBiH Tešanj dr. Sead Rožajac.

Cilj sastanka je bio međusobno informisanje na realizaciji programskih ciljeva i zadataka, kao i nalaženja metoda i oblika rada i djelovanja u tom pravcu.

Nakon uvodne riječi predsjednika Općinske organizacije, predsjednik KOSDPBiHZDK, Mirsad Mešić,  dao je presjek ukupnog političkog stanja u BiH, sa posebnim osvrtom na funkcionisanje Državnog parlamenta i problemima u donošenju bitnih zakona i usklađivanja sa europskim standardima.

SDPBiH, kao relativni pobjednik prošlih Općih izbora, nema dovoljno ruku u Parlamentu, a teško je naći prave partnere koji istinski žele graditi BH društvo i državu u duhu istinske demokratije i punih građanskih prava.

U toku razgovora ministrima i Premijeru postavljeno je niz pitanja, kritika i sugestija na koje su, svaki iz svog resora, kao i sam Premijer, dali korektne odgovore i primili kao obavezu sugestije i inicijative.

Jedna od uočenih zamjerki je bila i ta da Vlada nedovoljno informira javnost o pozitivnim efektima koje je Vlada postigla na različitim poljima društvenog i privrednog života, iako je svima jasno, kakvi su financijski problemi u cijeloj Državi, pa i našem Kantonu.

Zaključak je da ovakvih susreta treba prakticirati više i u svim općinama Kantona, kako bi i članstvo i svi građani imali pravi uvid u rad, ali i objektivne poteškoće na koje SDPBiH nailazi u svom djelovanju u podjeljenom BH društvu po svim mogućim, posebno po nacionalnim i entitetskim, kriterijima.

SDPBiH ostaje na kursu svog djelovanja i neće podleći nikakvim propagandističkim djelovanjima naših protivnika koji se bore samo za puku vlast i kritikuju ono što su sami dugi niz godina upropaštavali, i društvo i privredu, u cilju vlastitog profitiranja.

MI IDEMO NAPRIJED!

 

Predsjedništvo OOSDPBiH Tešanj
Picture 001
Picture 002
Picture 005
Picture 006
Picture 008
Picture 014
Picture 015
Picture 017

 

Komisija za informisanje OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *