CERK – Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

U okviru projekta Jedinstvene organizacija mladih ”Centar za razvoj karijere mladih – CERK” u četvrtak 24. oktobra sa početkom u 12 sati u sali Općinskog vijeća Tešanj organiziran je ”CERK Dan otvorenih vrata” na kojem je uzelo učešće 24 osoba, poslovni partneri, ustanove i institucije, te zainteresirani mladi koji su se željeli detaljnije upoznati sa programima koje nudi CERK projekat.

Projekt menadžer CERK-a g. Almir Ramić, svim prisutnim, je prezentovao CERK programe/aktivnosti (profesionalna orijentacija, biznis akademija, info desk, klub za traženje posla i biznis servis), usluge i servise koje CERK programi/aktivnosti nude, kao i o mogućnostima i načinu učešća u istim.

Kroz kratku anketu na kraju prezentacije dobili smo nekoliko jako zanimljivih komentara od kojih izdvajamo:

– ”Projekat je vrlo dobro osmišljen. Najvažnije je da su ciljevi jasno definisani jer je, generalno, problem zapošljavanja jedan od najvećih problema mladih u BiH. Jako je dobro što su u projekat uključene sve kategorije mladih.”
– ”Interesantan projekat koji, ako se uspješno realizuje, može aktivirati mlade da nađu svoje zasluženo mjesto na tržištu rada u općini Tešanj, a i šire.”
– ”Vrlo korisna ideja koja je do ovog momenta dobro razrađena, a vjerujem da će biti i realizovana prema planu.”
– ”Nešto što je jako pozitivno i potrebno da se realizuje na ovom području.”

Projekat ”Centar za razvoj karijere mladih – CERK” se realizuje u okviru UNDP-ovog projekta ”Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III” kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Prezentaciju možete pogledati na linku ispod:

https://www.dropbox.com/s/vdgq7odetphsspp/CERK%20Prezentacija%20projekta.pdf

Budite kreatori Vaše budućnosti!

CERK Tim

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *