Dodjeliti stipendije onima kojima su najpotrebnije

Predsjednik kluba vijećnika SDP-a u OV Tešanj

Predsjednik kluba vijećnika SDP-a u OV Tešanj

Na 12 sjednici OV Tešanj, održanoj 31.10. 2013. godine, između ostalog, usvojena je i Odluka o stipendiranju redovnih studenata dodiplomskog studija (prvog ciklusa) u akademskoj 2013/14. godini.

Vijećnik u OV Tešanj Vedran Kaser, član Izvršnog odbora Foruma mladih SDPBiH Tešanj, je prilikom rasprave po ovoj tačci dnevnog reda Vijeću predložio Zaključak: „Apelujemo na sve studente boljeg imovinskog stanja da se ne prijavljuju na Konkurs za dodjelu ovih stipendija, kako bi stipendije dobili oni kojima su stvarno potrebne“.

Općinsko vijeće Tešanj je Zaključak jednoglasno usvojilo.

Forum mladih SDPBiH Tešanj pozdravlja Zaključak OV Tešanj, jer smo u posljednje vrijeme u više navrata svjedoci da studenti čiji  roditelji imaju veće primanja, a u nekim slučajevima raspolažu i milionima maraka, zahvaljujući sumnjivim prikazom mjesečnih primanja redovno koriste sve mogućnosti da se domognu novca poreznih obveznika.

U vremenu kada  obrazovanje postaje sve teže dostupno za osobe slabijeg imovinskog stanja bilo bi poželjno i društveno odgovorno da oni koji ga sebi mogu sami osigurati daju priliku i onima manja sretnima da uz pomoć stipendija dođu do željenog cilja.

 

Komisija za informisanje
Foruma mladih SDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *