Izvještajno-izborna konferencija OOSDPBiH Tešanj zakazana za 22.12.2013. godine

Općinski odbor OO SBPBiH Tešanj

Općinski odbor OO SBPBiH Tešanj

17. novembra tekuće godine održana je XII redovna sjednica Općinskog odbora SDPBiH Tešanj. Na sjednici se između ostalog raspravljalo o:

–  Informaciji o stanju funkcionisanja vlasti na svim nivoima BiH.

–  Izmjenama i dopunama Odluke o organizovanju i radu Općinske organizacije SDPBiH

Tešanj.

–  Odluci o sazivanju Izvještajno-izborne konferencije Općinske organizacije SDPBiH Tešanj.

Informaciju za državni dio je iznjela Ermina Salkičević Dizdarević, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. O funkcionisanju vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine prisutne je upoznao federalni poslanik Senad Subašić. Ministrica za pravosuđe i upravu u Vladi ZDK, Romana Brkić, prezentovala je stanje u funkcionisanju vlasti na nivou ZDK.

Na području općine Tešanj SDP djeluje kao opozicija, a o stanju u OV Tešanj i radu Kluba vijećnika SDP-a prisutne je upoznao Vedran Kaser, predsjednik Kluba.

Povećanjem broja članova SDPBiH, broja osnovnih organizacija SDP-a, kao i velikim brojem mladih koji pristupaju u SDPBiH, osjetila se potreba za izmjenom Odluke o organizovanju i radu Općinske organizacije SDPBiH Tešanj, tako da je Općinski odbor SDPBiH Tešanj donio jednoglasnu Odluku o povećanju broja članova Općinskog odbora sa 40 na 50, kao i povećanje broja članova Predsjedništva  SDPBiH Tešanj sa 11 na 13.

Zastupljenost mladih u organima SDP-a je povećana sa 30% na minimalno 35%, što je svojevrsno priznanje mladima za njihovo zalaganje i dosadašnje rezultate.

Općinski odbor je usvojio i Odluku o sazivanju redovne Izvještajno-izborne konferencije Općinske organizacije SDPBiH Tešanj, koja će se održati 22.12.2013. godine. Broj delegata koji će prisustvovati Konferenciji , iz svih 28 osnovnih organizacija SDP-a, je 112.

Na kraju radnog dijela sjednice Općinskog odbora uslijedio je prijem novih članova u SDPBiH.

Općinski odbor OO SBPBiH Tešanj
Picture 008
Picture 009
Picture 013
Picture 016
Picture 017
Picture 020
Picture 022
Picture 025
Picture 026
Picture 028
Picture 029
Picture 032
Picture 036
Picture 038
Picture 040
Picture 042
Picture 045
Picture 046
Picture 047
Picture 049

 

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *