Predsjednik OOSDPBiH Tešanj Senad S. Subašić upriličio prijem za Huseina Gopu, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu

Husein Gopo

Husein Gopo

Tešanjsku općinu ne krase samo veliki poslovni uspjesi privrednika, u tome nimalo ne zaostaju ni sportski klubovi, ali i pojedinici koji bilježe velike sportske uspjehe.

Tim povodom, predsjednik OOSDPBiH Tešanj, Senad S. Subašić upriličio je prijem Huseinu Gopi, članu Sportskog ribolovnog društva „JELAH“ Tešanj.

Husein Gopo je na Svjetskom prvenstvu ribolovaca u kategoriji veterani- pojedinačno osvojio brončanu medalju za Bosnu i i Hercegovinu.

Za postignute rezultate Husein Gopo je dobio Specijalnu nagradu Olimpijskog komiteta BiH za doprinos u afirmaciji i razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.

Također, Sportski savez općine Tešanj je Huseinu Gopi ovih dana dodjelio Priznanje za izuzetan doprinos na afirmaciji sporta općine Tešanj u 2013. godini.

Predsjednik OOSDPBiH Tešanj, inače dugogodišnji sportski radnik, najavljuje u narednom periodu konkretne razgovore sa sportskim klubovima i sportskim radnicima, a sve s  ciljem stvaranja kvalitenijih uslova za razvoj sporta na području općine Tešanj, a samim tim i još boljih rezultata u sportu.

 

Husein Gopo
Picture 033
Picture 035
Picture 037
Picture 039
Picture 040

 

 

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

 

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *