Održan komemorativni skup povodom smrti Jasmina Smailbegovića

Komemorativni skup

Komemorativni skup

Jučer, 19. januara 2014. godine, je u organizaciji Općinske organizacije SDPBiH Tešanj u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj održan komemorativni skup povodom smrti dragog nam, našeg Jasmina Smailbegovića Sisija.

Pored brojnih sugrađana, poštovalaca lika i djela Jasmina Smailbegovća Sisija, Komemoraciji su prisustvovali saradnici, drugovi i prijatelji iz rukovodstva svih nivoa SDPBiH, državne vlasti u FBiH i BiH.

U ime OOSDPBiH Tešanj i građana Tešnja govorio je dr. Sead Rožajac, ispred Šahovskog kluba „Edhem Ajanović“ Tešanj obratio se Husein Galijašević, u ime farmaceuta BiH govorila je Halida Smailagić, zatim Općinski načelnik Suad Huskić, Izmir Hadžiavdić sekretar Doma naroda Parlamenta FBiH, Sretko Radišić predsjedavajući Skupštine ZDK, te drug Nermin Nikšić sekretar SDPBiH, nakon čega je izvršena sahrana na Mezarju „Šehagička“ u Tešnju.

Ispraćaj Dženaze je pokazao koliko je Jasmin bio voljen i cijenjen u sredini u kojoj je živio i radio.

Neka mu je vječni Rahmet!

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj se zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom odali počast  našem drugu Sisiju.

U prostorijama OOSDPBiH Tešanj otvorena je knjiga sjećanja gdje se mogu upisati oni koji žele ostaviti svoje sjećanje na našeg Sisija.

 

 

 

 

Komemorativni skup
2
3
GEDSC DIGITAL CAMERA

 

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *