Počela manifestacija Tešanjsko proljeće

Tradicionalnim polaganjem cvijeća na mezar Muse Ćazima Ćatića u Tešnju i recitalom učenika literarne sekcije Gimnazija Musa Ćazim Ćatić počela je i ovogodišnja manifestacija Tešanjsko proljeće. Cvijeće su položili učenici Gimnazije Tešanj.

Polaganju cvijeća su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća, vijećnici, Općinski načelnik sa saradnicima, direktorica, profesori i učenici Gimnaziije Musa Ćazim Ćatić i građani Tešnja.

Nakon polaganja cvijeća, u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje održana je priredba Iz ateljea naše mladosti, koju su pripremili učenici Gimnazije.

Manifestacija je zvanično otvorena Izložbom slika Mehmeda Klepe u Maloj sali Centra za kulturu i obrazovanje u 18,00 sati.

Tešanjsko proljeće nam dovodi ljude sa različitih prostora, donosi nam mnoge aktivnosti, te stoga pozivam sve sugrađane da proprate ovu manifestaciju i na taj način uveličaju pripremljene aktivnosti, istakao je Općinski načelnik Suad Huskić i proglasio manifestaciju Tešanjsko proljeće otvorenom.

Tešanjsko proljeće traje do 15. maja 2014. godine.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *