Općina Tešanj dobitnik Beacon plus certifikata

Za najbolje postignute rezultate u oblasti Stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta u jedinicama lokalne samouprave u cilju privlačenja investicija, Općina Tešanj je dobitnik Beacon plus certifikata.

Ceremoniji dodjele, koja je održana u Brčkom, prisustvovali su Općinski načelnik Suad Huskić, pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić i predstavnik Agencije za razvoj TRA Muhamed Džihić.

Drago mi je da smo došli do stepena kada su rezultati našeg dugogodišnjeg rada itekako vidljivi. Poslovni ambijent se ne dešava slučajno, nego je to plod ustrajnog rada svih, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Osim Tešnja, certifikat su dobile i općine Bijeljina, Srebrenik, Stari Grad, Žepče, Kotor Varoš, Nevesinje i Teslić.

Program Beacon scheme u Bosni i Hercegovini započeo je u augustu 2005. godine kada su ga službeno predstavili Misija OSCE-a u BiH i Vijeće Evrope, s ciljem prepoznavanja i promovisanja najboljih primjera iz prakse na općinskom nivou vlasti. Od 2005. godine ovaj program je zaživio kao sastavni dio procesa reforme lokalne uprave, a sticanje Beacon statusa prepoznato je i prihvaćeno kao prestižna nagrada među općinama koje konkurišu, općinskim službenicima, građanima kao i svim ostalim zainteresiranim stranama.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *