Senad Durkalić
Senad Durkalić

Tešanj je vjerovao u Sušića, Džeku, svoga Avdiju i sve igrače

Senad Durkalić
Senad Durkalić

Bože mili koliko pojedinci mrze svoju reprezentaciju a time i svoju domovinu. O takvim budalama ne treba trošiti riječi već samo konstatovati. BiH reprezentacija je oduševila, malo je nedostajalo da prodje. Zašto nismo? Vidio je cijeli svijet. Pa crknute dušmani, i dalje pametujte, vrijedjajte i psujte jer vama je, izgleda, normalno da vazda budete nenormalni.

Čime bi se cijeli svijet ponosio vi se,kao stidite, čega bi se svaki ponosan i pametan čovijek stidio (vaših nebuloza)vi se njima, i dalje, hranite jer drugačije ne znate. Stalno ustajete”na lijevu nogu”, u manjini ste hvala bogu. BH fanatikosi, dio najljepše priče sa puta naše reprezentacije, uvijek su bili uz igrače, podnijeli veliku finansijsku i fizičku žrtvu, odlazeći da bodre Zmajeve. Oni imaju moralno i svako drugo pravo da kritikuju, ali nikada to ne čine jer, ne bi bili najbolji navijači na svijetu, kada bi se prepustili najvećoj ljudskoj zlobi, traču, da ih erozijom savlada.

Nedžad Dervišević, moj mladi komšija, nekada igrač TOŠK-a, redovno prati našu reprezentaciju (radi u Čikagu), kada god može, od poslovnih obaveza. Pokazuju to i slike iz Brazila u društvu navijača Brazila, koji nas je zavolio,gotovo kao vlastitu reprezentaciju. Pa šta vi hoćete, vječiti komendijaši, koji sve što u BiH vrijedi, pokušavate predstaviti, kao loše. Moj Tešanj i cijela općina, naravno i najveći dio BiH je vjerovao u našu reprezentaciju, Sušića, a posebno BH fanatikose, koji nas nigdje nisu osramotili. Nasuprot tome uzdigli su nas do nebeskih visina i tu ćemo ostati jer tamo nam je mjesto. A vama,jadni i čemerni tračeri, mjesto je na smetljištu specijalne deponije, hermetički zatvorenoj i preventivom uradjenoj od poznate vrste “ludila”.

Dio naše reprezentacije, našeg Tešnjaka Avdiju Vršajevića, dijete TOŠK-a naš grad i općina će svečano dočekati i dati mu podršku i za naredne kvalifikacije koje uskoro kreću. Sušiću, reprezentacijo i pošteni navijači, hvala vam za sve što ste učinili za ovu zemlju. Vaš uspjeh je učinio da i “naš kukolj” sam ispliva na površinu. Na taj način sam se odstranjuje iz žita. Na kraju čestitke i Bosancu Vahidu (pola Hercegovcu, sa granice je) Halilhodžiću, svojim znanjem je omogućio da BiH ima predstavnika u završnici SP.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *