Čestitka povodom 25. novembara – Dana državnosti BiH

SDP Tešanj

SDP Tešanj

25.novembar 1943. godine jedan je od najznačajnijih datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Tada su postavljeni temelji moderne Bosne i Hercegovine, kao zajedničke države jednakih prava za sve narode i građane koji u njoj žive.

Ovo zasjedanje ZAVNOBiH-a bilo je potvrda opredjeljenosti Bosne i Hercegovine i njenih građana u borbi za pravdu i pobjedu nad najvećim zlom toga vremena – fašizmom. Ne smije se zaboraviti niti činjenica da su se ključne bitke, koje su zadale konačni udarac i uveliko doprinijeli oslobađanju ovog prostora, odvijale upravo na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Sve to nas obavezuje da čuvamo, poštujemo i njegujemo ideje i tekovine antifašističke borbe.

Svakodnevna dešavanja nas redovno podsjećaju da fašizam u raznim oblicima još uvijek živi svuda oko nas. Upravo zato mi nemamo pravo odustati, naš je zadatak i obaveza ponosno i uzdignute glave koračati u budućnost mjegujući i šireći ideju antifašizma, kao jedinu istinsku vrijednost, ideju oko koje se ponovo trebamo ujediniti.

U ime Općinske organizacije SDPBiH Tešanj i svoje osobno ime čestitam 25. novembar-Dan državnosti Bosne i Hercegovine, uz želje za uspjeh u radu, puno lične i porodične sreće!

 

 

Predsjednik SDPBiH Tešanj
Senad S. Subašić

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *