PET ambalaža: Pet godina uspješnog projekta

Povodom obilježavanja pet godina projekta organizovanog sakupljanja, odvoza, otkupa i reciklaže PET ambalaže sa područja općine Tešanj, u OŠ Rešad Kadić održana je prigodna manifestacija. Prisutnim učenicima i mnogobrojnim gostima obratili su se, u ime domaćina direktorica OŠ Rešad Kadić Berina Merdić, Općinski načelnik Suad Huskić, direktor JP RAD Mirsad Šaranović, projekt koordinator Komunalnog preduzeća ISTAÇ iz Istanbula Vahit Balahorli i predstavnik Udruženja EKO MLADI Adnan Lihić.

 

Sretan sam da već pet godina uspješno realiziramo ovaj projekat u koji je uključeno 7000 učenika i da smo sakupili 2,5 miliona PET boca. To pokazuje da smo svjesni važnosti ovog projekta i da volimo svoju sredinu. Vjerujem da ćemo i u narednim godinama vrlo uspješno nastaviti sa realizacijom ovog projekta, kazao je u svom obraćanju Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Ovom prilikom, najboljim školama koje su u dva navrata zauzimale prva tri mjesta (OŠ Huso Hodžić, OŠ 9. septembar, OŠ Gazi Ferhad-beg, OŠ Kulin ban i OŠ Rešad Kadić) uručene su zahvalnice i nagrade.

Učesnici u ovom projektu su učenici svih osnovnih i srednjih škola sa područja općine Tešanj, partner je Komunalno preduzeće RAD, uz podršku Općine Tešanj a koordinator je Udruženje EKO MLADI.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *