Vladajuća većina u OV Tešanj još jedanput demonstrirala bahatost i silu „većine“

Tešanj

Tešanj

Na Dnevnom redu 25. sjednice OV Tešanj na dan, ponedjeljak 29. decembra ove godine, između ostalog, uvršten je i prijedlog Komisije Vijeća za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu.

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka.

Bez obzira što stoji da su obrazloženja kratka, nije bilo razloga da se o prijedlozima ne raspravlja, jer je Komisija slijedila način rada kako je to bio običaj i u ranijoj praksi. Pored toga, u Službi OV postoji kompletna dokumentacija i svaki vijećnik je, ako ga je interesiralo, mogao imati uvid u opširna obrazloženja predlagača kandidata, jer za svoj rad prima paušal i dnevnice.

Posebno je čudno da je vijećnicima SDA, kao društveno-političkim djelatnicima, nepoznat angažman predložene osobe i ustanove, pa, kako kažu, čak i nepoznati. Valjda bi općinski vijećnik trebao biti uključen u društveni i svaki drugi angažman u svojoj zajednici?!

Dakle, sramota bi bilo da je to pravi razlog, a još veća sramota, što se da naslutiti, da je u pitanju sasvim nešto drugo.

Još jednom se pokazala bahatost i sila „većine“ i da se može sve i da im niko drugi ne treba!

     

 

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *