BFC: Dostavljena dokazna dokumentacija

Projektni tim Općine Tešanj (Hamzalija Hojkurić, Muhamed Džihić, Nermina Bešlagić, Haška Hundur i Edina Kadušić) koji radi na provođenju postupka certifikacije Općina s povoljnim poslovnim okruženjem dostavio je prikupljenu dokumentaciju i informacije kojima dokazuje ispunjavanje kriterija za sticanje Certifikata BFC SEE.

Radi se o Programu certificiranja općina i gradova u Jugoistočnoj Evropi na koji je Općina Tešanj prijavljena, pokazujući spremnost za ovakav proces, odnosno ispunjenje kriterija koje je potrebno ispuniti u procesu certificiranja.

Sva tražena dokumentacija i informacije, grupisane u 81 kriterij, imaju za cilj dokumentovanje opredijeljenosti i procesa Općine za unapređenje poslovnog ambijenta, privlačenje investicija i poticaj razvoja lokalne ekonomije, rekao je Hamzalija Hojkurić vođa Projektnog tima. Dodao je da su obrađeni svi kriteriji i podkriteriji BFC SEE standarda u odnosu na definicije, suštinu i povezanost kriterija i preporuke za efikasniju implementaciju standarda.

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *