Forum mladih SDPBiH Tešanj formira mini biblioteku

Forum mladih SDPBiH Tešanj

Forum mladih SDPBiH Tešanj

„Napraviti biblioteku u kući, znači podariti joj dušu.“ Ciceron

Vođeni tom idejom Izvršni odbor Foruma mladih SDPBiH Tešanj je na XV sjednici održanoj 31.1. 2015. godine pokrenuo inicijativu o formiranju mini biblioteke, u sklopu kancelarije OOSDPBiH Tešanj.

Kancelarija SDP-a, već, raspolaže sa određenim brojem naslova, a Fond za unapređenje obrazovanja, koje djeluje pri Forumu mladih SDPBiH Tešanj, već je izdvojio značajna sredstva za kupovinu novih naslova.

Pored ovog načina prikupljanja knjiga, koje će biti na raspolaganju, svoje knjige na raspolaganje biblioteci će moći dati i drugi zainteresovani građani, a to će moći učiniti i na način da nam dostave samo spisak naslova koje su spremni davati na čitanje zainteresovanim građanima.

Biblioteka neće djelovati kao klasične biblioteke, već na način da će se uraditi elektronska baza knjiga kojima raspolažemo. Nakon pronalaska knjige, putem pretraživača, za kuju ste zainteresovan, istu ćete moći naručiti i preuzeti u kancelariji SDP-a u dogovorenom terminu.

„Ovo je mali doprinos nas iz Foruma mladih da knjigu približimo čitaocima, a ujedno i poruka da RESTART SDPBiH ne podrazumjeva prekid svih drugih aktivnosti, koje je Forum mladih zacrtao u svom Programu“, poručuje Irnela Čolić predsjednica Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj.
 

 

                                                                                             Komisija za informisanje
Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj        

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *