Obavještenje: Ekološka akcija čišćenja

U skladu sa vizijom – Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda, Općina Tešanj i ove godine organizuje ekološku akciju čišćenja i uređenja na području općine Tešanj. Akcija će se održati u subotu i nedjelju, 21 i 22 marta.

U okviru planirane akcije, firme zadužene za zimsko održavanje puteva u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica će na svim dionicama puteva očistiti kolovoz, trotoare i rigole od zaostalog posipnog materijala, a ujedno će pokupiti i otpatke iz putnih kanala.

Općina će istog dana u vremenu od 8,00 do 16,00 sati organizovati masovnu akciju čišćenja šiblja i granja na obalama u Mazurovcu i na potezu od pumpe Kosovčić do Tešanjke. Na ovim lokacijama će biti očišćeno i korito rijeke od zaostalog smeća na drveću i granama.

Također, planirane su i akcije čišćenja okoliša Udruženja ribolovaca iz Kaloševića i Jelaha, Udruženja EKO-MLADI iz Jablanice, Izviđača na izletištu Kiseljak i Medžlisa islamske zajednice putem polaznika Mektebske nastave. MZ Kalošević će u subotu, 21.03.2015. godine putem lokalne firme ukloniti divlju deponiju pored magistralne ceste.

 

Svim organizovanim grupama Općina će pružiti podršku dodjelom vreća za otpatke, zaštitnih rukavica, sendvičima i osvježenjem, a Komunalno preduzeće RAD će svojim vozilima preuzeti smeće na deponiju.

Pozivamo sve građane općine Tešanj da se priključe akciji i da zajedničkim snagama uredimo našu sredinu i učinimo je još ljepšom i ugodnijom za život.

 

Pridružite nam se!

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sc. Suad Huskić, profesor

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *