Razvoj ekološke svijesti i provođenje ekoloških akcija

 

U okviru redovne edukacije predstavnika mjesnih zajednica (predsjednika savjeta i sekretara) u četvrtak 13. augusta 2015. godine održana je edukacija u prirodi – na stazi zdravlja i jezeru Mrkotić.

 

Iskustva udruženja građana i mjesnih zajednica u razvoju ekološke svijesti i provođenju ekoloških akcija, naziv je teme koja je obrađena, a edukatori su bili predstavnici Udruženja Eko mladi Jablanica Spahić Mersed i Lihić Adnan, te Unkić Nedžad iz MZ Mrkotić.

 

Cilj uvođenja ove vrste edukacije je upoznavanje predstavnika mjesnih zajednica sa turističkim potencijalima naše općine, kako urediti i što kvalitetnije koristiti zapuštene i neperspektivne lokacije zemljišta kojih ima skoro u svim mjesnim zajednicama.

 

Odziv je bio izuzetno dobar, a ovaj vid edukacije je prihvaćen kod svih prisutnih, te je preporučeno da se ovakva praksa nastavi i u narednom periodu.

 

Ovom prilikom, Općinski načelnik Suad Huskić obratio se prisutnima i zahvalio na naporima koje čine predstavnici mjesnih zajednica kada je u pitanju podizanje ekološke svijesti, te ih upoznao o početku realizacije jednog novog i velikog projekta koji će zahtjevati dodatno angažovanje i strpljenje.

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *