Rekli su o nama

?????????????????????????????????????????????????????????

Mr. Suad Huskić, član i aktuelni općinski načelnik

NHU OSLONAC – Društvena i ljudska odgovornost pretočena u humanitarno udruženje sa visokim stepenom povjerenja i ugleda u zajednici, velikim rezultatima i snažnim efektima po zajednicu.

Općina je ponosna na OSLONAC i ostvarene rezultate, a ja lično sretan što sam član Oslonca od njegovog osnivanja.

 

unkic-farukDr. Faruk Unkić, član

Malo je organizacija poput NHU „Oslonac“ koja, iako lokalnog karaktera, svojim radom i djelovanjem izdigla se kao organizacija koja je prepoznatljiva na cjelom teritoriju Bosne i Hercegovine. Nije ni čudo da je to tako, uzimajući u obzir da „Oslonac“ pored realizacije planiranih projekata na području općine Tešanj ima sluha i za sve one kojima je pomoć potrebna, pri tome ne vodeći računa o vjerskoj, nacionalnoj niti pak teritorijalnoj pripadnosti. Drago mi je da sam jedan od sudionika formiranja „Oslonca“, isto kao što mi je drago da slušam pohvalne riječi osoba iz drugih sredina o „Osloncu“. Nadam se da će „Oslonac“ uskoro prerasti u bosansko-hercegovačko nevladino humanitarno udruženje, koje će djelovati na cijelom područiju Bosne i Hercegovine.

 

muharem-saracevicMuharem Saračević, član

Dobro osmisljena organizacija koja pomaze ljudima u nevolji, tj. onima kojima je takva vrsta pomoci najpotrebnija. Sama činjenica da već duže vrijeme egzistira potvrđuje svoju opravdanost i učinkovitost ljudi koji je vode.

Sve čestitke!

 

kenan korajlicKenan Korajlić, član

NHU Oslonac je nešto najplemenitije što je moglo nastati jedinu u Tešnju i ovoliko egzistirati. Tendencija stalnog rasta broja članstva i samog godišnjeg budžeta organizacije, te prisustva vladinog sektora kao donatora, govori i tome koliko je cjelokupni projekat plemenit.

 

nihad-galijasevicNihad Galijašević, član

Nevladino humanitarno udruženje „OSLONAC“ je pravi svijetli primjer organizacije koja na jedinstven način pomaže ljudima kojima je ta pomoć neophodna sa jedinstvenim primarnim ciljem izgraditi krov nad glavom onima koji nisu u stanju sami riješiti navedeni primarni ljudski cilj.

Vjerujem da kvalitetna pomoć drugim ljudima nije jednokratna potrošna donacija, već ulaganje u budućnost i osnaživanje društva u cjelini. Tako i NHU „OSLONAC“ na ovaj način ulaže u budućnost gradeći krov nad glavom onima koji tu zaslužuju a nemaju mogućnosti da ga sagrade.

Jedna dječija suza radosnica zbog sagrađenog novog doma vrijedi više nego sav novac ovog svijeta.

Zbog toga veliko hvala NHU „OSLONAC“.

 

adnan-lihicAdnan Lihić, član

U uredjenim društvima ovom vrstom problematike se inače bave državne institucije, obzirom da su kod nas kako na drugim tako i na ovom polju iste zakazale, članstvo se odlučilo da sopstvenim doprinosima rješava egzistencijalno pitanje onima kojima je napotrebnije. Zajedničkim sredstvima velikog broja članova uz određena izdvajanja iz budžeta postižu se odlični rezultati.

 

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *