Održana 4. sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj općine Tešanj

Tešanj, 24. august – U subotu, 22. augusta održana je četvrta sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj općine Tešanj (SLER). Savjet za lokalni ekonomski razvoj je radno tijelo sastavljeno od predstavnika privatnog i javnog sektora, koji zajednički analiziraju teme iz lokalnog ekonomskog razvoja i kroz dijalog pronalaze prilike za dalji razvoj i napredak.

Na sjednici je razmatrano sedam tačaka dnevnog reda, među kojima su: Plan aktivnosti na izradi plana zapošljavanja. Tokom sastanka Savjet za lokalni ekonomski razvoj je informisan i o upisu učenika u srednje škole za školsku 2015/2016. godinu, kao i o realizaciji Sajma privrede Biznis 2015. Na današnjoj sjednici predstavljena je i Analiza stanja i potreba za dodatnim usavršavanjem radne snage u općinama Tešanj, Usora, Teslić, Doboj Jug i Žepče i Informacija o prostorno-planskim dokumentima općine Tešanj.

Kao i na prethodnim sjednicama, članovi su informisani o statusu implementacije inicijativa sa prethodnih sjednica, a predložene su i dvije nove inicijative. Naredna sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj općine Tešanj je dogovorena za oktobar 2015. godine.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *