Saopćenje povodom 9. septembra

Huso-Hodžić-sa-omčomObilježili smo još jedan praznik Općine Tešanj, Dan oslobođenja u NOR-u 1941-1945. godine i Dan Općine. Pored ostalih manifestacija, u prigodama ovakvih praznika, upriliči se posjeta spomen obilježjima da bi odali dužno poštovanje poginulim u borbi za oslobođenje od fašizma.

Očekivalo se, zbog ovakvog povoda, da se pokaže i naglasi naša antifašistička tradicija i opredjeljenost antifašističkoj ideji danas.
Međutim, šta vidimo iz godine u godinu!?

Ne želimo se sjećati vremena kada su rušena antifašistička spomen obilježja i napada na sve tekovine antifašizma, NOB-a naših naroda, pa i na SDP kao političke stranke koja u svom Programu i djelovanju ima čuvanje i poštovanje tekovina antifašizma i lika, simbola antifašističkog otpora, Josipa Broza Tita.

Šta vidimo i danas i na obilježavnju Dana pobjede nad fašizmom naše općine!? Na odavanju pošte i polaganju cvijeća na spomen obilježija u našem gradu pojavio se Općinski načelnik i par njegovih saradnika i grupica građana, od kojih je nekima bilo teško otići do Partizanskog groblja i biste narodnohg heroja Huse Hodžića.

Gdje su to brojna udruženja boraca, udruženja Zlanih ljiljana, veterana i drugih?!
Gdje su to SDP-ovci koji se deklarišu kao baštinici antifašističke ideje!?
Na kraju gdje smo građani koji smo i danas žrtve djelovanja neofašista!?

Ko nas to onda treba braniti od fašizma, ako ne mi sami sebe!?

SMRT FAŠIZMU/SLOBODA NARODU!

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *