Program sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. godine

U skladu sa Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba te Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju, mjera Sufinansiranja troškova penzijskog i zdravstvenog osiguranja za registrirane poljoprivredne obrte sačinjen je Program sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. godine.

Cilj Programa je omogućiti poticaj za osobe sa evidencije nezaposlenih u FBiH radi samozapošljavanja i zapošljavanja u novoregistriranim i već postojećim poslovnim subjektima (obrtima) u oblasti poljoprivrede.

Prijave na javni poziv za fizička lica i poslodavce vrše se putem web portala Zavoda: www.fzzz.ba  i web stranice Ministarstva: www.fmpvs.gov.ba, na način da se u elektronski obrazac prijave unose lični podaci i podaci o poslovnoj ideji koju namjerava realizirati, te eventualno podatke o osobama koje želi zaposliti.

Osnovne informacije o postupcima, proceduri i aktivnostima iz Programa, zainteresirana lica mogu dobiti na slijedećim web stranicama: www.fzzz.ba i www.fmpvs.gov.ba 

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl.oec.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *