Nastavlja se čišćenje i uklanjanje snijega

Nakon prvog čišćenja i obezbjeđenja prohodnosti puteva u skladu sa zimskim uslovima, na području općine Tešanj tokom sedmice nastavljeno je čišćenje i uklanjanje snijega sa kolovoza i trotoara. U prvih 48 sati snježnih padavina, na terenu je bilo 10 operativnih ekipa, te dodatno oko 20 ekipa na održavanju nekategorisanih cesta po mjesnim zajednicama. Angažovani su i radnici (nezaposlene osobe) na čišćenju i odvozu snijega.

Sve lokalne ceste su prohodne. Izvođači u jutarnjim i noćnim satima vrše posipanje cesta radi sprečavanja stvaranja leda, a u toku dana se radi na proširenju saobraćajnica. Večeras i sutra će biti nastavljen odvoz snijega sa kolovoza i trotoara.

Uočeni propusti na održavanju dionice puta Tešanj-Tešanjka i u MZ Jelah su početkom sedmice, nakon intervencije, otklonjeni.

Zbog kašnjenja izvođača u obavljanju poslova u sedam mjesnih zajednica, predloženo je poduzimanje korektivnih mjera prilikom plaćanja (umanjenje sredstava).

Na području općine Tešanj, Programom zimskog održavanja, ukupno je obuhvaćeno 304 km puteva (različitih kategorija) i 40 km trotoara. Za zimsko održavanje lokalnih cesta na području općine Tešanj izvođači su firme AB trans d.o.o. Tešanj, KM gradnja d.o.o. Tešanj, TRANS-KOP d.o.o. Tešanj i Dobojputevi d.d. Doboj Jug, a za održavanje gradskih ulica – KP RAD Tešanj. Putem mjesnih zajednica ugovoreno je zimsko održavanja nekategorisanih cesta (cca 135 km).

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *