Sastanak sa upravljačkim strukturama javnih ustanova i preduzeća

Danas su u sali Općinskog vijeća Tešanj Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnici Općinskog načelnika Azra Muslija i Hamzalija Hojkurić održali sastanak sa direktorima javnih ustanova i preduzeća i predsjednicima upravnih i nadzornih odbora kojima je osnivač općina Tešanj.

Tema sastanka bio je funkcionisanje i rad lokalne samouprave u 2015. godini sa akcentom na rad javnih ustanova i preduzeća u 2015. godini, te planovi i ciljevi za 2016. godinu.

Općinski načelnik je iznio uvodnu riječ i izvršio prezentaciju o razvoju lokalne samouprave, i stepenu realizacije “Strategije razvoja općine Tešanj” te planovima (ciljevima) za 2016. godinu. Također, Općinski načelnik se osvrnuo i na realizaciju ciljeva iz 2015. godine javnih ustanova i preduzeća u kojem je istaknuo da je procenat realizacije (82 %). Istaknuto je da javne ustanove i preduzeća nemaju gubitaka u poslovanju u 2015. godini, da imaju stabilnost u poslovanju, te da nema uvećanja uposlenih u posljednje tri godine.

Skupu su se obratili i direktori JP KP “Rad” Mirsad Šaranović i JU “Opća biblioteka” Esmir Bašić.

Inače, Općina Tešanj osnivač  je slijedećih ustanova i preduzeća: JZU Apoteka Tefarm, JZU Opća Bolnica, JZU Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Centar za kulturu i obrazovanje, Opća biblioteka, Muzej, Sportsko-rekreacioni centar, KP Rad, Toplana, Agencija za razvoj.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *