Građani općine Tešanj zaslužuju Općinskog načelnika svih građana

Sastanak Koordinacije

Sastanak Koordinacije

Sinoć, 22.2.2016. godine, u Tešnju je održan sastanak Koordinacije na kojem su učešće uzele delegacije Općinskih organizacija SDPBiH, SBiH, BPS, DF, SBB, kao i drugi zainteresovani građani.
U cilju transparentnog i javnog djelovanja odlučeno je da se sastanci Koordinacije održavaju svakih sedam dana, te da su potpisnici Izajve o zajedničkom djelovanju na Lokalnim izborima 2016. godine saglasni da se zaintresovani politički subjekti kao i pojedinci mogu priključiti radu Koordinacije, a sve u cilju pronalaženja najboljih rješenja za građane općine Tešanj.
Usaglašeni su načini daljnjeg djelovanja, način na koji će se praviti program kandidata za Općinskog načelnika Tešanj, kao i to da je potrebno jasno definisati profil budućeg kandidata za Oćinskog načelnika Tešanj.
Svi su saglasni da je, osim izbora za Općinskog načelnika Tešanj, jako bitno imati i dovoljno kapaciteta u Općinskom vijeću Tešanj koje će zajedno sa Općinskim načelnikom provoditi jednu drugačiju i pravedniju politiku na prostoru Općine.
Također, odlučeno je da u procesu izbora kandidata za Općinskog načelnika Tešanj treba dati prostora i javnom mnijenju tako da građani po prvi put dobiju Općinskog načelnika Tešanj koji je istinski Načelnik svih građana Općine.
Na tragu gore spomenutih aktivnosti, Demokratska fronta Tešanj se izjasnila da je spremna potpisati Izajvu o zajedničkom djelovanju na Lokalnim izborima 2016. godine, te da će to učiniti poslije sjednice Općinske organizacije Demokratske fronte Tešanj.
Povodom sve glasnijih, a ni na čemu utemeljenih priča, koje imaju za cilj destabilizovati rad Koordinacije kao i zaustaviti neminovne promjene na političkoj sceni općine Tešanj Koordinacija je jednoglasna u stavu da „Predsjednici partija i stranaka koje učestvuju u radu Koordinacije nisu zainteresovani da budu, niti će biti, kandidati za Općinskog načelnika Tešanj na Lokalnim izborima 2016. godine“.

 

DSCN2605
DSCN2603
DSCN2604

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *