Saopćenje Komisije za zaštitu čovjekove sredine

Svjetski dan šuma se obilježava 21. marta, a 22. marta svjetski dan voda. O značaju očuvanja i uređenja uže i šire društvene zajednice i našeg okoliša može se pisati mnogo i dugo. Mi ovim putem želimo da pozovemo sve naše sugrađane, udruženja, organizacije, institucije, grupe i pojedince, da izdvoje dio svog vremena u periodu od 20. do 27. marta i daju svoj doprinos u velikoj proljetnoj akciji koju organizuje Općina Tešanj na prostoru čitave općine, i tako daju svoj doprinos u zaštiti i očuvanju naših šuma, potoka i rijeka. Svako od nas može na svoj način i u mjeri kako i koliko je ko u mogućnosti da da doprinos, te da na taj način zajednički doprinesemo ljepšem i urednijem okruženju i dostizanju vizije: Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda.

Komisija za zaštitu čovjekove sredine je na svojoj posljednjoj sjedici održanoj 17.03.2016 godine uz prisustvo svih 6 članova, između ostalih zaključaka, jednoglasno usvojila i sljedeći zaključak:

Svi članovi Komisije se odriču naknade za tu sjednicu i kopletan iznos će podijeliti na tri dijela i uplatiti po jednu trećinu na račune UG kako slijedi:

  • USR BLINKER

  • UR Jelah-Tešanj

  • Odred izviđača Crni vrh

Naravno da su ovo skromni iznosi, i u finansijskom smislu ne znače mnogo, ali ovo je moralna podrška sveobuhvatnoj proljetnoj eko akciji koju pokreće Općina Tešanj, i gore navedenim udruženjima. Komisija pruža punu podršku u radu i drugim udruženjima građana a posebno onima koji djeluju u cilju zaštite okoliša, i u svojim sljedećim aktivnostima će uobziriti druga udruženja.

 

 

Komisija za zaštitu čovjekove sredine

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *