Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini

Općinski načelnik Suad Huskić prisustvovao je ceremoniji potpisivanja pisma namjere i prvom radnom sastanku nakon provedenog javnog poziva Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Općina Tešanj i 13 mjesnih zajednica uputili su zajedničku aplikaciju na objavljeni javni poziv koji je zajednička inicijativa Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a koju provodi Razvojni Program UNDP BiH. Nakon provedene procedure i terenskih provjera uslijedio je izbor općina, kada je i Općina Tešanj zajedno sa 12 drugih Općina izabrana za nastavak saradnje na projektu čija vrijednost iznosi miliona CHF. Vrijednost projekta za Općinu Tešanj je 220 000 KM.

U narednom periodu predstavnici UNDP BiH će izabrati 6 mjesnih zajednica od 13 koje su aplicirale i sa kojima će se nastaviti saradnja i realizacija konkretnih organizacionih i infrastrukturalnih projekata na području općine Tešanj.

Cilj projekta je poboljšanje uslova za život i rad na području općine Tešanj, aktivnije uključivanje u rad mjesnih zajednica socijalno isključenih kategorija i žena, kao i aktivniju ulogu mjesnih zajednica u donošenju odluka.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *