Ekonomski razvoj lokalnih zajednica-preduslov zaustavljanja masovnog odlaska građana

Legalnim i ilegalnim putem, preko 80.000 osoba napustilo je Bosnu i Hercegovinu i taj trend još nije zaustavljen. Rezultati su ovo istraživanja koje je provela Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini (UZOPI BiH) a u kojem je učestvovala 1091 zajednica, 41 lokalna nevladina organizacija, predstavnici lokalnih vlasti, mnogobrajni volonteri i članice Unije.

 

S obzirom da na području naše općine nije zabilježen masovni odlazak građana, danas je u Tešnju i održana redovna Skupština ovog Udruženja na temu: Ekonomski razvoj lokalnih zajednica-preduslov zaustavljanja masovnog odlaska građana.

 

Kombinacija mjera lokalnog ekonomskog razvoja u Tešnju, inventivnošću lokalnih kompanija, vlasnika kapitala, kao i političkim djelovanjem u Tešnju i području oko Tešnja doprinijelo je dobrom ukupnom ambijentu na širem podrčju, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Ekonomski uslovi za život i dalje su ključni razlog migracije bh.stanovništva u Evropu, zaključeno je na današnjoj Skupštini.

 

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *