Forum mladih OOSDPBiH Tešanj za 10 godina uložio preko 40 hiljada KM u obrazovanje

10. jubilarna Donatorska večera

10. jubilarna Donatorska večera

U ugodnoj atmosferi, uz prisustvo 120 zvanica, 22. aprila u Motelu “Plavi” Jelah održana je 10. jubilarna “Donatorska večera” Fonda za unapređenje obrazovanja Foruma mladih SDPBiH Tešanj.

Uz prisustvo domaćih gostiju, među zvanicama su bili i Predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić, Generalni sekretar SDPBiH Irfan Čengić, Predsjednik Foruma mladih SDPBiH Damir Filipović, kao i drugi zvaničnici SDPBiH, Načelnica Općine Doboj – Jug Jasminka Begić, Gradonačelnik Doboja Obren Petrović. Doprinos uspješnosti Donatorske večere su dali i ugledni privrednici sa područja naše Općine.

„Forum mladih Socijaldemokratske Partije BiH Tešanj je sa ciljem pružanja finansijske pomoći studentima osnovao Fond za stipendiranje i kreditiranje studenata sa prostora općine Tešanj.

  1. godine Fond je preimenovan u Fond za unapređenje obrazovanja i sredstva Fonda su usmjerena na pružanje raznih vidova pomoći studentima i učenicima.

U periodu 2006. – 2016. godina Fond je ukupno stipendirao 20 studenata sa područja naše općine, dok je u 10 godina rada i djelovanja Fond isplatio 365 jednokratnih novčanih pomoći studentima i učenicima“ rekao je predsjednik Komisije fonda za unapređenje obrazovanja Hundur Muhamed prezentirajući  rezultate  rada Fonda u 10 godina postojanja.

Pored pružanja finansijske pomoći putem stipendija i jednokratnih novčanih pomoći sredstvima Fonda je u 10 godina postojanja realizovan i veliki broj drugih aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje obrazovanja, kao što su :

– opremanje mini biblioteke FOM SDPBiH Tešanj

– donacija knjiga JU “Opća biblioteka” Maglaj i JU “Opća biblioteka” Tešanj

– konkursi za najbolje literarne radove u povodu Dana državnosti BiH

– donacije školskog pribora

– pomoć djeci sa posebnim potrebama

– podjela novogodišnjih paketića

– promocija knjiga i sl.

Za sve realizovane aktivnosti u proteklih 10 godina iz Fonda je utrošeno preko 40. 000,00 KM.

U toku priprema za obilježavanje 10 godina od osnivanja Fonda Forum mladih je odlučio da Fond, u znak  sjećanja na velikog čovjeka, druga, humanitarca i prvog predsjednika Skupštine Fonda, preimenuje u Fond za unapređenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI”.

„Forum mladih se i ovom prilikom zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da Fond uspješno djeluje 10 godina i realizuje veliki broj aktivnosti. Jer bez vaše pomoći, svih ovih godina, ne bi uspjeli sve ovo ostvariti. Hvala svima vama koji pomažete u ostvarivanju ove naše ideje“ rekao je predsjednik Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj Idham Kruško.

Također pozivamo sve one koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u unapređenju obrazovanja da nam se pridruže jer “Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet”  (Nelson Mandela).

2
3

 

                                                                                                 Komisija za informisanje
Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *