Bereket konvoj: Veliki iftar na otvorenom

Općina Bajrampaša, (Istanbul, R.Turska) u saradnji sa Općinom Tešanj i Medžlisom islamske zajednice Tešanj organizovala je veliki iftar na otvorenom za sve građane općine Tešanj. Organizatorima je potvrđen dolazak 1.600 osoba, a u konačnici je posluženo oko 3.000 obroka.
Iftar je održan u srijedu 15. juna (10. dan ramazana) na platou ispred Plave džamije (Kutahya) na Krndiji, a organizovan je u okviru projekta Bereket konvoj na Balkanu.

U posljednjih nekoliko godina naši prijatelji iz Turske su nas u Tešnju više puta istinski obradovali. Završena je izgradnja džamije Kutahya koju su oni finansirali. Prošle godine u Tešnju je otvorena prva Biblioteka u Bosni i Hercegovini nakon rata, i to finansijskom podrškom turskog naroda putem TIKE od preko 500.000 KM. I evo, sada općina Bajrampaša nas je okupila na zajedničkom iftaru, da nam predstave svoju kulturu i običaje. Hvala im iskreno na tome, hvala u ime Općine Tešanj i svih koji su došli, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Iftaru su prisustvovali Ambasador Turske Cihad Erginay i Ambasadorica Indonezije Amelia Yani, zamjenik gradonačelnika općine Bajrampaša iz Turske Gokhan Balekoglu, Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić,

Predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj sa vijećnicima, direktor Turske razvojne agencije TIKA i

direktor Yunuz Emre Instituta, predstavnici viših nivoa vlasti, Glavni imam i predsjednik Medžlisa islamske zajednice Tešanj, direktori javnih ustanova i preduzeća, predstavnici boračkih udruženja, mjesnih zajednica i škola…

Gosti su, osim iftara pripremili i prigodan vjersko-kulturni program koji su pratile i direktno prenosile tri televizije iz Turske.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *