Akcija prikupljanja električnog i elektronskog otpada

Općina Tešanj u okviru realizacije ciljeva iz Strategije za dostizanje vizije “Tešanj-sredina ekološke svijesti, čistoće i reda” u dane 16. i 17.10.2016. godine (nedjelja i ponedjeljak) organizuje prikupljanje električnog i elektronskog otpada (EE otpad) po mjesnim zajednicama. Tačne lokacije prikupljanja EE otpada označene su na plakatima koji su postavljeni po mjesnim zajednicama, a o navedenoj akciji i lokacijama prikupljanja građani se mogu informisati u sjedištu mjesne zajednice. Općina Tešanj je osigurala preuzimanje, distribuciju i skladištenje prikupljenog EE otpada od mjesnih zajednica u dane 18. i 19.10.2016. godine (utorak i srijeda).

U EE otpad spadaju veliki i mali električni kućanski aparati, oprema za IT i telekomunikacije, električna oprema za zabavu i elektroniku, električno i elektronsko oruđe i oprema za osvjeteljenje.

Pozivamo sve građane općine Tešanj koji posjeduju električni i elektronski otpad da isti predaju na određene lokacije, kako bi se smanjio uticaj ovog opasnog otpada na zdravlje ljudi i okolinu.

 

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *