Internacionalni simpozij: Moral i okoliš

Općinski načelnik Suad Huskić sudjelovao je na 3. Internacionalnom simpoziju na temu Moral i okoliš, koji organizuje CEKUD organizacija zajedno sa partnerima (Akademska platforma, Internacionalni univerzitet Sarajevo, Sakarya univerzitet, Alaaddin Keykubat Univezitet Alanya). Simpozij je organiziran u gradu Alanya u regija Antaliya.

Na ceremoniji otvaranja, u ime delegacije iz BiH i općine Tesanj, obratio se Općinski načelnik Suad Huskić koji je naglasio važnost i ulogu svih država, institucija i pojedinaca u očuvanju životne sredine.

U pratnji Rektora Univerziteta Alanya, prof. dr. Ahmet Pinarbasi, upriličena je posjeta Općini Alanya, a nakon toga i prijem kod Muftije regije Alanya Mustafa Topal.

Drugog dana Simpozija predstavljen je veliki broj radova sa različitim pristupima očuvanju životne sredine, među kojima su mjesto našla i izlaganja prof dr. Zehrudina Osmanovića (v.d. Dekan Tehnološkog fakulteta u Tuzli), mr. Fuad ef. Omerbasić (Gl. imam MIZ Tesanj) i Adnana Lihića UG Eko mladi.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *