Isplata općinskih poticaja poljoprivredi

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače koji su aplicirali i ostvarli pravo na novčani poticaj Općine Tešanj primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2016. godini, da će od 19.12. (ponedjeljak) novčana sredstva biti dostupna na tekući račun korisnika otvoren kod poslovnih banaka. Od ukupno zaprimljenih 689 zahtjeva, 29 zahtjeva nije odobreno jer nisu bili ispunjeni propisani kriteriji, a podnosioci zahtjeva su o tome pismeno obaviješteni.

U oblasti animalne proizvodnje za 343 gazdinstava odobren je poticaj proizvodnji mlijeka, za 44 poticaj pčelarstvu i 43 za tov junadi. U oblasti biljne proizvodnje za 106 gazdinstava odobren je poticaj proizvodnji povrća za otkup, za 49 gazdinstava odobren je poticaj proizvodnji u plastenicima, 45 poticaja proizvodnji voća za otkup i 30 poticaja proizvodnji povrća i ljekobilja na otvorenom.

S obzirom na znatno povećan broj zahtijeva u odnosu na prethodne godine i raspoloživa budžetska sredstva, a sukladno Programu poticaja, primijenjen je korekcioni faktor 0,82 a ukupni iznos od 326.100 KM podijelit će se na 607 korisnika.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *