Općina Tešanj godinu dana nosilac BFC certifikata

U okviru redovne posjete općinama koje već godinu dana posjeduju BFC certifikat, predstavnica Certifikacijske kuće Amra Jaganjac posjetila je danas Općinu Tešanj. Tokom nadzorne posjete, održan je sastanak sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem, a nakon toga i sa članovima Komisije za BFC certifikaciju. Cilj posjete je bio da se Tehnički sekretarijat izvijesti da li Općina Tešanj radi u skladu sa preporukama Verifikacione komisje.

 

Općina Tešanj je ispunila uslove za certificiranje općina sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda (Business Friendly Certification South East Europe – BFC SEE), ispunjavajući 12 kriterija i više od 80 podkriterija, koji se odnose na unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima.

 

Nakon petnaest mjeseci postupaka i procesa, odlukom Regionalnog vijeća jednoglasno je potvrđena pozitivna ocjena Komisije i Općina Tešanj je zvanično postala nosilac BFC certifikata za povoljno poslovno okruženje. Ocijenjeni smo sa 94,6 od 100 mogućih bodova što je do sada najveća ocjena koju je dobila jedna općina u procesu certificiranja u regionu (Hrvatska, Srbija, Makedonija, BiH).

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *