Završnica Turnira mjesnih zajednica općine Tešanj.

Jučer (nedjelja, 08.01.2017.godine) su u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj odigrani završni mečevi trećeg po redu Turnira mjesnih zajednica općine Tešanj, u malom nogometu i stonom tenisu, dok je dan ranije (subota, 07.01.) završeno takmičenje u streljaštvu.

Izuzetno hladno vrijeme nije spriječilo takmičare da dođu i nastupe u završnici turnira. Nogometaši su odigrali polufinalne utakmice: Susret MZ Tešanj – MZ Jelah, boljim izvođenjem penala pobijedila je MZ Tešanj.  Susret MZ Karadaglije – MZ Piljužići, rezultat 3:0.

Nakon četvrtfinalnih utakmica gledaoci su uživali u revijalnoj utakmici koju su odigrali najmlađi nogometaši iz Škole fudbala NK “TOŠK” iz Tešnja.

Turnir je nastavljen utakmicom za treće mjesto gdje su se sastali MZ Piljužići i MZ Jelah, izuzetno lijepa utakmica koja je završena rezultatom 3:2 za MZ Piljužići, a gol odluke je postignut dvije sekunde prije kraja. Ekipu MZ Piljužići predstavljali su Emin Solo, Kenan Mudrov, Armin Selman, Haris Kurdić, Ibrahim Starčević, Ahmet Starčević, Vehid Starčević, Kenan Ćeman, Samir Starčević i Salem Solo.

U finalnoj utakmici snage su odmjerili nogometaši iz MZ Karadaglije i MZ Tešanj. Iskusni nogometaši iz obje ekipe su pokazali svu ljepotu fudbala. Gledaoci su uživali i aplauzima nagrađivali svoje ekipe. Utakmica je završena rezultatom 3:2 za ekipu MZ Karadaglije, koja je treći put zaredom osvojila prvo mjesto na Turniru mjesnih zajednica.

Za ekipu MZ Karadaglije nastupili su: Ismet Bahtić, Mahmut Bahtić, Haris Halilović, Meris Halilović, Zafir Kalabić, Enis Softić, Sanel Alispahić, Mahmut Softić Hasan Džanić i Nurudin Softić. Za ekipu MZ Tešanj nastupili su: Hajrudin Deljkić, Mustafa Jusufović, Emir Bureković, Amel Mujaković, Amel Bedak, Ajdin Bedak, Muris Hasaničević, Tarik Dujsić, Ismet Hadžiahmetović i Darijan Smailbegović.

Konačan poredak u malom nogometu:

  1. MZ Karadaglije, novčana nagrada 500 KM, pehar, diploma i medalje,
  2. MZ Tešanj, novčana nagrada 300 KM, diploma i medalje,
  3. MZ Piljužići, novčana nagrada 150 KM, diploma i medalje.

Finalni meč u stonom tenisu odigran je nakon nogometne utakmice za treće mjesto. Za MZ Novi Miljanovci nastupio Damir Okić a za MZ Kraševo je nastupio Aidin Dubravac. U ovom meču pobjedio je Damir Okić rezultatom 3:1 u setovima, i osvojio prvo mjesto.

Ukupan poredak u stonom tenisu:

  1. MZ Novi Miljanovci (Damir Okić), novčana nagrada 100 KM, pehar, diploma i medalja.
  2. MZ Kraševo (Aidin Dubravac), novčana nagrada 50 KM, diploma i medalja,
  3. Dodjeljena su dva treća mjesta: MZ Mrkotić (Besim Sejdić), diploma i medalja, i MZ Tešanjka (Elvir Mešić), diploma i medalja.

U subotu, 07.01.2017.godine, u prostorijama streljane u Tešnju održano je takmičenje u streljaštvu. Za regularnost takmičenja pobrinuli su se članovi Streljaškog kluba Tešanj na čelu sa Izudinom Handžićem.

Ostvareni su slijedeći plasmani:

Ekipno:

  1. MZ Mrkotić (Besim Sejdić, Mirza Mervanović i Senet Huselja), novčana nagrada 150 KM, pehar, diploma i medalje,
  2. MZ Jablanica (Zijad Bašić, Hasan Spahić i Ernad Plančić), novčana nagrada 50 KM, diploma i medalje,
  3. MZ Šije (Mirsad Omić, Muhamed Alkaz i Osman Bajrić), diploma i medalje.

Pojedinačno:

  1. MZ Mrkotić – Senet Huselja, diploma i medalja,
  2. MZ Jablanica – Ernad Plančić, diploma i medalja,
  3. MZ Šije – Muhamed Alkaz, diploma i medalja.

Direktor Javne ustanove „Sportsko-rekreacioni centar“ Tešanj Safet Jašić uručio je zahvalnice za doprinos u organizaciji turnira: Općina Tešanj – Općinski načelnik Suad Huskić, Sudija Turnira – Tarik Mulasmajić, Izudin Handžić-Streljački klub Tešanj, Hasan Plančić, Besim Sejdić, Adnan Šeljmo, Muhamed Brka, Škola Fudbala NK “TOŠK” Tešanj, AS group Jelah Tešanj, te Web portal Tešanjski.info.

Nagrade najboljim pojedincima u stonom tenisu uručio je predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj Besim Sejdić, dok je nagrade najboljim pojedincima i ekipama u streljaštvu uručio predsjednik Streljačkog kluba Tešanj Izudin Handžić. Nagrade najboljim ekipama u malom nogometu uručio je Općinski načelnik Suad Huskić.

Općina Tešanj bila je generalni sponzor turnira a organizator  JU „SRC“ Tešanj se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da održavanje 3. Turnira mjesnih zajednica općine Tešanj, uz želju da u narednom periodu ovaj turnir postane tradicionalni.

Čestitamo najuspješnijim na rezultatima, kao i organizatoru odlično sprovedenom turniru.

Fotogalerija:

O Sportski savez Opcine Tesanj