Projekat MEG – Početna procjena stanja

U okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (Projekat  MEG) koji će u općini Tešanj trajati četiri godine, provedeno je  istraživanje općinskih kapaciteta za bavljenje poslovima lokalnog  ekonomskog razvoja, kako u vezi statusa ključnih procesa i dokumenata,  tako i u vezi sprovođenja aktivnosti i dosadašnjih rezultata. Projekat će  omogućiti općini Tešanj korištenje grant sredstava do iznosa od 300.000  švicarskih franaka za vodovode i kanalizaciju.
 
Danas je predstavljen izvještaj o početnoj procjeni stanja u cilju  praćenja unapređenja u 2017. godini,a općini su dostavljeni i rezultati  ankete provedene na uzorku od 300 građana link ankete. Općina Tešanj je  ocijenjena vrlo visokim ocjenama u posmatranom području.
 
Prezentacija je izvršena u Općini Tešanj, a istoj su prisustvovali Projekt  menadžer Goran Stefatic (UNDP Sarajevo), konsultatnt Snežana Mišić  Mihajlović, Siniša Ubiparipović (UNDP Doboj), Predsjedavajući Općinskog  vijeća i Zamjenik, te Općinski načelnik sa saradnicima.

 

Izvještaj ankete možete pogledati ovdje

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *